EKA SOKI
Suplementy diety w płynie
Naturalne suplementy diety w płynie wytwarzane są według ściśle opracowanych norm, bez dodatków sztucznych barwników, konserwantów i cukrów, co sprawia, że mogą być spożywane nawet przez diabetyków. Naturalne suplementy diety w płynie adresowane są do wszystkich, dla których istotny jest zdrowy i naturalny styl życia. Uzupełniają one codzienną dietę w cenne składniki mineralne, witaminy, aminokwasy oraz enzymy, niezbędne dla zdrowia i prawidłowego funkcjonowania organizmu. Acerola oraz Dzika róża zawierają prawie 30 razy więcej naturalnej witaminy C niż cytrusy. Czarny bez wzmacnia organizm i zalecany jest zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Czystek to zioło, któremu przypisuje się bardzo wiele korzystnych właściwości i był wykorzystywany już w medycynie starożytnej. Aloes działa głównie oczyszczająco, tak samo jak np Pokrzywa, Skrzyp polny czy Topinambur. Aloes ma właściwości poprawiające metabolizm, a Karczoch i Ostropest wzmacniają pracę wątroby oraz wspomagają produkcję żółci. Lucerna jest źródłem chlorofilu, który ma działanie alkalizujące. Głóg jest bogaty w związki flawonoidowe, które działają rozkurczowo na naczynia krwionośne, natomiast Granat dzięki zawartości witaminy C wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego. Aronia, również dzięki witaminie C, pozytywnie działa na naczynia krwionośne. Malina stosowana jest w celu zwiększania odporności, zwłaszcza w okresie wzmocnionej zachorowalności. Graviola zawiera ponad 200 substancji bioaktywnych. Noni wspomaga funkcje psychologiczne dzięki witaminie C. Wilkakora chroni komórki przed stresem oksydacyjnym. Morwa biała reguluje poziom glukozy we krwi oraz zwiększa przyswajanie żelaza.
Dlaczego naturalne soki EkaMedica zostały wzbogacone o standaryzowany ekstrakt z owoców camu camu?
Owoce camu camu pochodzą z drzewa Myrciaria dubia rosnących w Amazonii. Wyróżniają się niezwykle dużą zawartością witaminy C - są jednym z najbogatszych naturalnych źródeł. Absorbcję witaminy C w camu camu znacznie wspomagają występujące w tych owocach: naturalny wapń, potas, żelazo, niacyna, fosfor, ryboflawina, proteiny, aminokwasy i flawonoidy. Dzięki dużej zawartości naturalnej witaminy C owoce camu camu posiadają właściwości zwiększające odporność. Jest ona też skutecznym przeciwutleniaczem.